logo
donderdag 13 mei 2021
Text Size

foto1

Permanente Laserontharing

foto1Laserontharing
Waarom kiezen voor permanente laserontharing?
Nooit meer de tijd verliezen, scheermesjes en scheergel gebruiken, vergeten ontharen, nooit meer snijwondjes of ingegroeide haartjes…
Definitieve laserontharing is bijna pijnloos, in tegenstelling tot harsen of epileren waarbij de haren ook telkens terug moeten groeien, alvorens deze terug kunnen verwijderd worden.

 

 

Medische laserontharing vs. IPL ontharing

Er wordt gesproken van medische laserontharing omdat de toestellen, waarmee we werken medische toestellen zijn.
Deze zijn veel ruimer getest, niet enkel op hun efficiëntie maar ook op de risico’s zowel op lange als korte termijn.
Wij werken met op en top veilige toestellen, waarbij je nooit blijvende schade aan de huid zal ondervinden.

foto2

Hoe werkt het?
De gekoelde kop van het laserapparaat wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De energie die daarbij vrijkomt wordt door het pigment dat zich onder in de haarfollikel bevindt geabsorbeerd.
De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij waardoor de haarfollikel wordt vernietigd, geen voedingsstoffen meer krijgt, en het haar na ongeveer 2 weken voorgoed is verdwenen.
Door het maar zo kort af geven van warmte en het gebruiken van uiterst gekoelde kopt (0,5 tot -4°C) zal de huid is de omgeving van het haar goed beschermd blijven. Het laserlicht heeft een golflengte van 810nm, welke de ideale golflengte is om door het pigment van het haar opgenomen te worden, zonder dat de bloedvaten en lymfen in het weefsel geraakt worden.

 Laserontharing bij mannen

foto3Ontharing bij mannen is al lang geen taboe meer! Ook de tijd waarbij het haar van de man stond voor mannelijkheid is passé. Welke man wil er nu niet goed uitzien, op de manier die hij wenst? Of wilt zijn lichaam laten zien, zonder de last te hebben van overvloedige haargroei?
Heb je nog specifieke vragen? Stel ze mij gerust!

 

 

 

Hoe verloopt een behandeling met de diodelaser?
Allereerst wordt de te behandelen zone geschoren met een scheermesje, waarna op deze zone een specifieke coolinggel wordt aangebracht. Uit voorzorg wordt een speciale laserbril gedragen door zowel de specialist als de klant.
De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone en de hoeveelheid haren. (Bovenlip Ca. 2min 40 min voor benen of rug)

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
De diodelaser verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase. (ca. 20%)
Omdat de andere haren deze groeifase pas in een later stadia bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen.
U mag rekenen op ongeveer 5 – 8 behandelingen.
De behandelingen worden steeds met tussenposes van 6 weken geplant, tenzij anders overeengekomen.

Zijn de resultaten echt Definitief???
JA, u mag een permanente vermindering van haargroei verwachten binnen ca. 5behandelingen. In sommige gevallen zullen er echter meer behandelingen nodig zijn. (afhankelijk van de hoeveelheid haren bij aanvang van de behandeling).
Onder invloed van hormonale veranderingen is het altijd mogelijk dat donsharen veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling helaas niet veranderen.
Een nabehandeling 1 x per jaar, moet voldoende zijn om dit te vermijden.
En dit is echter aan de helft van de prijs.

Is de diodelaser veilig
Uiteraard! De laserinstelling is zeer nauwkeurig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen.
De gekoelde kop is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls terug af te koelen.
Er zijn uitgebreide klinische studies gedaan naar de diodelaser en deze mag dan ook als ‘enige’ ontharingslaser van de FDA (food en drug administration in de USA) de term ‘Permanente haarreductie’ voeren.

foto4

Wat gebeurt er na de behandeling?
Enkele minuten na de behandeling kan het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig zijn, welke een reactie is op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft. Deze reactie zal ook weer snel verdwijnen door ondermeer de verkoelde en verzachtende crème die aangebracht wordt. Waarop u uw normale bezigheden vrijwel onmiddellijk kan hervatten.
Bij huidtypes die heel gevoelig zijn voor pigmentverstoring is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypopigmentatie (vlekjes) optreden, welke zich altijd weer vanzelf herstellen.

Wie kan met de diodelaser behandeld worden?
In principe kunnen alle huidtypes en haarsoorten van zowel vrouwen als mannen behandeld worden.
Met uitzondering van:

  • lichte donshaartjes
  • harde witte/lichtgrijze haren (zij reageren minder goed op de laser omdat zij geen of bijna geen pigment bevatten.
  • haren op de hoofdhuid

Welke punten moet ik in acht nemen alvorens te starten met de laserbehandeling?

  1. Ongeveer 3 weken voor de eerste behandeling NIET meer epileren, plukken of harsen. Voor de eerste behandeling moeten de haren min lengte hebben van ca. 2-3mm. Zo kunnen we het haar nauwkeurig beoordelen en een optimale instelling van de laser bepalen.
  2. Personen met chronische herpes (enkel bij de behandeling van bovenlip of kin) zullen 1 week alvorens het starten van de behandeling een preventieve crème gebruiken.

OPGELET:

  • Acute acnéhuiden kunnen NIET behandeld worden.
  • Bij gebruik van self-tanningscrèmes kan er NIET behandeld worden
  • Huiden die behandeld werden met chemische peelings, glycolzuur, CO2 laser, medische dermabrasie, … moeten een tussenpauze ondergaan van 6 tot 9 maand alvorens te starten met de laserbehandeling.
  • Bij inname van zware vitamine A preparaten (roacutan) of cortisone op lange termijn is laserbehandeling af te raden.
  • Tijdens zwangerschap is laserbehandeling NIET toegelaten
Laserontharing
Dames
Ga naar Prijslijst
Heren
Ga naar Prijslijst


NIEUW gezicht bij Jenn’Salon

sophieSophie Gespecialiseerd in medische laserontharing